EPK Ghoststorm (Norsk)

Last ned som mp3 eller lossless wav. Her er en Dropbox med omtaler, trivia, foto og video.

Musikk for en “ghostet” generasjon

Som replikantene i Blade Runner, er sporene på Ghoststorm nostalgisk for en fortid som aldri fantes. Emosjonene har sitt utspring i kunstige, implanterte minner. Der er tittelsporet til en 80-talls anime tv-serie som aldri fantes, der er spaghetti western hvor vage omriss av karakterne drifter inn og ut av fokus, der er elegante ballsaler hvor støvet danser alene og kung-fu koreografi hvor kun konturene er synlig gjennom bølgende, uklare VHS bilder.

Musikken består av tusenvis av lyder fra hele musikkens historie, behandlet med kunstig intelligens og nevrale nettverk. Resultatet er en kunstig hukommelse, en sonisk malstrøm av kulturelle glimt, virvlende endeløst rundt i en Escher-aktig labyrint helt på kanten av gjenkjenning: “Men høres ikke det ut som…?”

Ghoststorm er tredje og siste utgivelse i Ugress sin “mørke fremtid” trilogi, bestående også av The Wrong Future og Black Anorak. Dystopisk, filmatisk og melankolsk musikk som reflekterer en underbevisst anelse: Vi lever livene våre gjennom apps, mobiler og sosiale media. Vi skaper og deler redigerte, filtrerte historier. Vi former en virkelighet som aldri fantes, og velger å oppholde oss i denne velfristerte, kunstige hagen.

Vi eksisterer mer og mer gjennom skjermene, vi ghoster oss selv. Vi blir replikantene.

Om Ugress
Ugress er et elektronika og media-kunst prosjekt av Gisle Martens Meyer. Prosjektet har som artist flere gull-selgende album bak seg, samt flere nominasjoner til bl. a. Spellemannsprisen, Amanda og Gullruten. Prosjektet har vunnet priser for sitt cinematiske og visuelle live-show, og blitt vist på en rekke festivaler for kunst, media og teknologi i Europa de siste fem årene. Musikken er ofte lisensiert til film, TV, samtidskunst og video-spill.
Gisle Martens Meyer er aktiv som artist, kunstner og komponist med base i Berlin, Oslo og Bergen, og har skapt bestillingsverk og produksjoner for en rekke norske og internasjonale institusjoner:  BIT Teatergarasjen, SONY Computer Entertainment Europe, Festspillene i Bergen, NRK, Nasjonalballetten, Cinematekene i Norge, Carte Blanche, Bergen Filharmoniske Orkester, BIT 20 Ensemble, Stavanger Konserthus, Tanzhaus NRW Düsseldorf, ZKM Kalrsruhe, Spektrum Berlin, Theatre Bernardines Marseille, InShadow Lisbon, MarteLIVE Roma, Sala Hiroshima Barcelona.
Ghoststorm slippes 23 august 2019 på Uncanny Planet Records / The Orchard.
Last ned som mp3 eller lossless wav.
Her er en Dropbox med omtaler, trivia, foto og video.
Ugress opptrer live på Ghoststorm slippefester i Berlin (29.08) and Oslo (30.08).
Tidligere utgivelser i mørk fremtid triologien er The Wrong Future og Black Anorak.

Kontakt 

Media og foto